10. Melontapäivä

Eilen matka jatkui ihan kohtuu vauhdikkaasti, jopa niin vauhdikkaasti, että meni yksi risteys ohi. Aurinko paistoi matalalta ja just sieltä suunnasta minne piti kääntyä, niin en huomannut ajoissa sitä kohtaa. Pari kilsaa ylimääräistä. Siiryin taas väljemmille vesille ja löysin sieltä jälleen kerran hiekkarannan, missä yövyin. Matkaa kertyi 57.4 km.


Viimeyön majapaikka. Siellä hiekkarantoja vielä oli, mutta ei enään täällä lähempänä Vaasaa.
Tänään jatkettiin matkaa vaihteeksi tuulisessa säässä. Katsoin jossain vaiheessa Valassaaren tuuli tiedot, niin olivat 8 m/s ja. puuskissa 10m/s. Jatkoin matkaa välillä suojia hakien, kunnes lopulta päätin, että nyt kuivapuku päälle. Aallot olivat nousseen noin 1,5 m ja olivat välillä aika sekavat. Menin yhdelle luodolle, ja puin pikasesti puvun päälle, kun kajakki hankas kiviä. Luodolla oli pieni merimetso yhdyskunta. Päätin siinä samalla, että aallokkotanssit saa nyt olla, joten suuntasin kajakin suojaisimille vesille. Tästä tulee kierto reittiä, mutta saanhan meloa normaalisti. Kajakkini Tiderace explore L on käyräpohjainen, Sivumyötäisissä tuulissa keula nousee kokoajan tuuleen, niin se kuluttaa enerkiaa ja hidastaa matkantekoa. Aallokossa sen saa hyvin käännettyä tarpeentullen. Tästä sitten jatketaan kohti Vaasaa.
Ruokatauko alkaa sillä, että ensin varusteet kuivamaan, sit ruoka ja sen jälkeen Blogin kimppuun.
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Melontareissun video Hanhikivi- Rauma

Tässä vielä joitain videopätkiä matkalta. Mm. Vattajanniemen hiekkarantaa mitä riittää noin 15 km matkan verran. Siirtyminen makeanveden p...