12. Melontapäivä

Eilen iltaa kohden tuuli alkoi rauhoittumaan ja sen johdosta pääsin taas paremmin melontarytmiin. Olin jo katsellut valmiiksi kauppa paikkaa, niin se yöpymispaikkakin määräyty sen mukaan. Vaikka olihan siinä taas etsimistä, mutta löytyi kuitenkin Dersörarna saaresta. Matkaa kertyi 58,3 km.


Bergön puukirkko.
Aamulla suuntasin kajakin Bergön lossirantaan ja lähdin kaupoille. Kauppa reissusta tuli noin 5 km kävelymatka. Bergö on valittu jonkun mittarin mukaan vuoden 2013 kyläksi. Oli siellä ainakin hyvä pikku kauppa ja varmaan muutakin löytyy. Tuuli on nyt rauhoittunut, kestihän sitä noin viikon verran, kun oli 10:n kahta puolta. Tein juuri sapuskat tässä Korsnäsin Storkorssin satamassa. Muuten hyvä, mutta tuuli vaan käy tuolta kylmän meren puolelta, niin ei tässä kovinkaan lämmin ole. Täytyy vaan heti vaihtaa kuivat vaatteet, että tarkenee. Vieläkin kesää odotellessa. Kesään kuuluu, että voisi meloa lyhythihasessa paidassa, eikä kokoajan anorakki taikka kuivapuku päällä. Kauppareissussa meni sen verran aikaa, että tänään ei välttämättä kovinkaan pitkää melontaa tule.
Telttapaikka. Tämmöisissä paikoissa kajakki, tätyy pikkuhijaa tyhjentää ja sit taas nostaa ylemmäs. On vaan niin matalat ja kivikkoiset rannat.

1 kommentti:

Melontareissun video Hanhikivi- Rauma

Tässä vielä joitain videopätkiä matkalta. Mm. Vattajanniemen hiekkarantaa mitä riittää noin 15 km matkan verran. Siirtyminen makeanveden p...