5. Melontapäivä

Eilen saavuin Raaheen hyvissä ajoin. Kanavan suulla oli vastassa meloja, joka pitää Pikkulahden palvelut nimistä yritystä Raahessa. Sieltä saa vuokrattua kaikenlaista välinettä, niin talvi kuin kesäurheiluun. Kannattaa käydä pistäytymässä, jos raahessa päin liikkuu. Meloimme kanavan läpi kohti Ulko Fanntti nimistä saarta, mihin kyllä autollakin pääsee. Sieltä sain saunan ja yöpymispaikan samassa rakennuksessa, missä oli tämmöinen kokoustila. Tuttu paikka parinvuoden takaa. Tilat kuuluu Raahen Purjehdusseuralle ja heillä on myös melonta toimintaa. Taas paljon kiitoksia. Kilometrejä kertyi 48,1 km, nyt olisi voinut vetää vielä pidemmälle, mutta kun oli toi sauna mahdollisuus ja kaupassakin tuli käytyä.


Raahen Purjehdusseuran kokoustila, minkä yhteydessä on sauna.
Tänään lädin ennen kahdeksaa liikenteeseen. Eihän toi keli hyvältä näyttänyt, vettä sato ja tuuli. Katsoin kartasta, että Pohjaskarissa (siaitsee mantereella) vois pitää preikin, se on noin reilun kympin päässä. Tuuli oli silloin noin 10 m/s tuli suoraan Ruotsin puolelta ja kajakkiin nähden sivusta. Oli vielä ihan melottavissa. Ennen pohjaskaria jouduin matalikkojen keskelle ja hetken tuntui, että olen motissa. Siellä oli aikamoiset kuohut, mtta kuitenkin sain sieltä luovittua pois Pohjaskarin rantaan. Näin heti tutun miehen rannassa. Tuttu siitä, kun 12 vuotta sitten pidin preikin samassa paikassa. Hän kutsui kotiinsa ja juttelimme ne kalastus sekä hylje jutut, niinkuin silloin viimeeksi, niin ja ne oluet myös. Tunnin verran siinä meni ja sit mä hyppäsin taas kajakkiin. Kyllähän tämä kaveri pyöritti päätä ja ihmetteli. Siitä sitten pyyhkäsin aallonmurtajasta ulos ja lähdin kohti Hanhikiveä. Huomasin, että tuuli oli vieläkin yltynyt ja suunta oli sivuvastanen. Aallot oli välillä aika mahtavan kokosia ja eihän siellä pojalla mitään nähny, kun horisontti katos. Tää rupes käymään työstä ja alkoi jo hieman jännittää, joten otin kurssin kohti pohjukkaa. Täällä kun tullaan rantaan, niin näyttää usein olevan matalikot vastassa, sieltä vaan jostain rakosesta. Tulin siihen tulokseen, että tämän päivän melonta oli tässä ja ei toi huominenkaan hyvältä näytä, mutta se katsotaan huomenna. Katsoin tuuli lukemia, niin ne olivat 13 m/s ja puuskissa 15 m/s. Tänään kilometrejä kertyi 21,8 km. Kovasti tuolla Hanhikiven niemessä puuhastellaan tulevaa ydinvoimaa varten, nimittäin kuulen vaan kokoajan työkoneitten ääntä.
Tässä leiripaikka ja Hanhikivi taustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Melontareissun video Hanhikivi- Rauma

Tässä vielä joitain videopätkiä matkalta. Mm. Vattajanniemen hiekkarantaa mitä riittää noin 15 km matkan verran. Siirtyminen makeanveden p...