7. Melontapäivä

Eilen pääsin saunaan ja oli makiat löylyt. Että kiitoksia vaan mökkiläisille. Kun tulin takaisin rantaan, niin ei se tuuli ollut hellittänyt ollenkaan, että aikamoinen meteli siinä Rannassa oli.


Vihdoinkin särkillä.
Sain kuitenkin nukuttua aika hyvin. Aamuyöstä kuulostelin kohinaa, niin huomasin, että oli jo vähän rauhoittunut. Sitten vaan kohti uusia haasteita ja vielä rannastakin selvisin ihan hyvin. Eilen olisi ollut vaikea lähtö. Tuuli oli sivumyötäistä ja ehkä 5m/s, niin matka eteni nyt aika hyvin. Sitten kun lähdin ylittämään Kalajoen ulkopuolelta kohti Kalajoen hiekkasärkkiä, niin silloin ne tuli sivusta ja tuulikin oli noussut 10 m/s tienoille. Välillä piti ottaa laineet keula edellä, kun olivat kaatuvaa sorttia, mutta yhtään ei tullut syliin sen verran osasin väistellä. Saavuin niemen kärkeen ja huomasin, että vedenalainen särkkä jatkui todella ulos. Sitten päätin en läde kiertämään katsoin sopivan kohdan ja siitä läpi. Ensin ekat kuohut läpi ja sitten pikkulainella tuulen avustamana liuin särkän yli, siinä oli just sen verran vettä pääsi koskettamatta pohjaa. Kyllä toi temppuilu rupesi jo vähän naurattaa, mutta hyvä niin, kun nämä kelit ei naurata. Maihin kun tulet, niin alkaa aika nopesti palella, kai se talvi on jo tossa nurkan takana. Rantaan kun pääsin kävin surffikeskuksessa kysymassä, että missä vois vaihtaa kuivat. Siinä oli suhkutilat ja pukuhuoneet, niin pääsin vielä suihkussakin käymään ja ei muutakuin baanalle. Nyt olen syömässä kalaruokaa ja otin siihen vielä kahvit, kakut ja kermat, että saa kropan taas lämpöiseksi. Teen vielä kauppareissun ja sitten taas melomaan.
Kalajoen maisemaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Melontareissun video Hanhikivi- Rauma

Tässä vielä joitain videopätkiä matkalta. Mm. Vattajanniemen hiekkarantaa mitä riittää noin 15 km matkan verran. Siirtyminen makeanveden p...